Dilema català de la web en castellà

No Comments

Quan ens disposem a obrir la pàgina web de la nostra empresa, ens assalten una sèrie de dubtes que normalment ningú no ens sap respondre, i arriben a resultar veritablement angoixants. Un d’ells, que tot i a primera vista pot semblar un problema secundari, és l’idioma en que es navega per la mateixa.
Posem-nos en situació: som una petita- mitjana empresa catalana, que acaba de portar el seu negoci al terreny virtual. Som una marca propera, però tot i això, ens interessa augmentar la nostra quota de mercat sense perdre l’esperit d’autenticitat que ens caracteritza. Quines opcions tenim i quins són els avantatges i inconvenients de cadascuna?

La primera opció seria escollir un model de pàgina web amb un sol idioma: o bé català, o bé castellà. Un dels principals atractius d’aquesta alternativa és el preu, que és inferior a una amb major quantitat d’idiomes. A més d’això, en cas de triar el català com a idioma, l’autenticitat i la “catalanitat” són dos valors afegits que aporten als nostres clients la imatge d’un negoci de proximitat i confiança. El castellà, d’altra banda, té l’avantatge d’abraçar una quantitat de parlants superior, i per tant l’arribada de la pàgina web té un marge superior. Tot i així, el fet de rebutjar el català podria suposar un allunyament de l’associació del nostre negoci amb la seva procedència i origen, que en molts casos són un element que aporta identitat de manera molt efectiva.

La segona opció seria la suma de les dues anteriors: una web que permeti a l’usuari triar entre el seu idioma preferit sense haver de rebutjar a cap dels dos, i podent tenir la homepage en català, donant opció a canvi. No us enganyarem, el principal inconvenient de l’alternativa és que el preu és superior, però tot i així, els avantatges no deixen d’ésser més interessants. Els petits detalls fan les grans històries, i donar a l’usuari la capacitat d’escollir denota tolerància, flexibilitat i interès per part de l’empresa. A més a més, en cap cas s’hauria de rebutjar a atributs que abans destacàvem com a favorables per la nostra empresa. I, per suposat, tindríem assegurat l’èxit entre els lectors catalans, donant cabuda també a tots els hispanoparlants.

I tu, amb quina et quedes?

 

About us and this blog

We are a full service agency that deliver compelling digital marketing solution. Our winning solutions and experience helps to deliver great results across several key areas.

Request a free quote

We offers professional SEO services that help websites increase organic search drastically and compete for 1st page rankings of highly competitive keywords.

20+

sidebar widgets

More from our blog

See all posts